isopact

isopact

isopact
isopact

Schuimisolatie van Isopact heeft als eigenschap dat het

een isolerende werking heeft met een opwaartse druk.

Vooral voor weinig draagkrachtige ondergronden is het zeer geschikt.

Bijkomend voordeel is dat het ook nog eens als bodemafsluiter

en funderingsmateriaal te gebruiken is.

We leveren in heel Nederland  Tel  085-4846144

Wilt u een prijs of meer informatie KLIK HIER

Schuimisolatie

Het  is een mengsel van
– cement (evt. verschillende soorten)
– fijn zand
– water
– schuimmiddel (biologisch)
– vulmiddelen (vliegas-steenmeel)

Belangrijke eigenschappen van Iso pact

-opwaartsedruk
– gesloten celstructuur
– isolerend
– goede vorst/dooi weerstand
– licht van gewicht
– recyclebaar

Iso-pact is een vloeibare mortel, verpompt door een pomp met slangen met een diameter van 2″ tot een maximale afstand van 100 meter horizontaal en 30 meter verticaal. Iso-pact vlakt zichzelf redelijk uit en hoeft niet verdicht te worden. Materialen waar tegen aan gewerkt wordt mogen niet vochtabsorberend zijn. Regen en temperaturen onder de 5 graden zijn tijdens het storten ongewenst.

Het volumieke gewicht van Iso-pact ligt tussen de 270 en 1834 kg/m3 en wordt bepaald door de hoeveelheid in te brengen lucht. Het materiaal is eenvoudig te verwerken ,duurzaam goed recyclebaar.

Kruipruimte isolatie
Bij nieuwbouw  wordt Iso-pact gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels, bij renovatie ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. Hierbij wordt de gehele houten constructie verwijderd en plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Isopact type 600 wordt aangebracht en afgedekt met 50 a 80 mm woonbetonvloer met krimpnet rond 8. Indien bij bijvoorbeeld Kwaaitaal vloeren instortingsgevaar dreigt door oxydatie van de wapening, is het vullen van de complete kruipruimte een zeer praktische oplossing.

Bodemafsluiting

Als afdekking van de grondlaag in kruipruimten waardoor het vochtprobleem onder de begane grondvloer wordt opgelost. Dikte 50 tot 100mm. Normaal wordt hiervoor type 1200 gebruikt, deze is zwaarder dan water.

Werkvloeren
Als onderlaag voor de wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten. Hier worden verschillende types voor gebruikt, van type 1400 tot type 2050.

Vullen vervallen (riool)leidingen
Wanneer het verwijderen van leidingen en rioleringen geen optie is, is het vullen met Isopact  type 1200 een veel toegepast alternatief.

Vulling achter damwanden

Om de horizontale druk van grond en/of water op damwandconstructies voor een groot deel te verminderen biedt Isopact schuimbeton type 600 of 800 geweldige mogelijkheden.

Alternatief voor heipalen Iso-pact isolatie
Daar waar, vanwege de bodemgesteldheid, geheid zou moeten worden is het alternatief funderen op Isopact  het onderzoeken waard. Als principe hierbij geldt: het gewicht van de totale constructie + het gewicht van Isopact  is gelijk aan het gewicht van de te verwijderen grond (= evenwichtsprincipe). Deze toepassing wordt veelal gebruikt bij aanbouw aan bestaande woningen en wegen in veenachtige gebieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *