Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard

Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard

Bouw- en aannemersbedrijf

Bouwbedrijf VAN STRALEN

Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard Voor bedrijven en particulieren
Van Stralen staat bekend om de service bij Renovatie-, Verbouw- en Onderhoudsprojecten.

We zijn werkzaam in de regio Heerhugowaardcalculeren voorr uw project. Wij voorzien u van advies en van een passende offerte. Een korte voorbereidingstijd is veelal voldoende.

De Spieghel Obdam
De Spieghel Obdam door Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard

Verbouwen, renoveren en onderhoud

 • Totale renovatie van woningen
 • Plaatsen van badkamer/toilet
 • Gevelrenovaties
 • Mens- en milieuvriendelijk
 • Samenwerking met een vast team aan onderaannemers
 • Concurrerende prijs- en kwaliteitsverhoudingen

De werkzaamheden worden door servicegerichte vakkundige medewerkers uitgevoerd.

Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard
Bouwbedrijf van Stralen Heerhugowaard

Bouwbedrijf Van Stralen 

Aannemer in Heerhugowaard, Nederland ·4,8 km
Adres: Middenweg 491, 1704 BD Heerhugowaard
Reviews van internet

Een foto toevoegen

 Bouwen is een proces van keuzes maken. Vooral in de 1e fase van het bouwproces moet de klant veel afwegingen maken en knopen doorhakken: “wat is de beste locatie; hoe kan ik in de nieuwbouw mijn productieproces zo optimaal mogelijk inrichten; hoeveel ruimte heb ik eigenlijk nodig; kan ik beter kopen of huren; wat voor type gebouw past bij mij…” En dan komt natuurlijk altijd de hamvraag: “Wat gaat zoiets me nu kosten?”

Allemaal essentiële vragen, die een goed, professioneel en volledig antwoord verdienen. Hiervoor hebben wij de afdeling planontwikkeling, die dagelijks bezig is met de klantvraag en de juiste invulling ervan. En om direct op de hamvraag van de kosten in te gaan: gebaseerd op onze ervaring als bedrijfsruimte bouwer (en als Heembouw hebben we er al honderden ontworpen en gebouwd) komen wij voor de kosten van een bedrijfspand uit op een gemiddeld bedrag tussen de € 250,- en € 350,- per vierkante meter.

Hoe komen we tot deze kosten?

Vanaf het allereerste klantcontact is de planontwikkelaar betrokken bij het proces. Na een eerste verkennende kavelstudie brengt hij financieel in kaart wat de kosten van het project zullen bedragen. Dit gebeurt aan de hand van een stichtingskosten overzicht (Stiko) waarin alle kosten die benodigd zijn om een gebouw te realiseren zijn opgenomen. Vaak wordt bij de stichtingskosten tegelijkertijd een door onze architect gemaakt schetsontwerp dan wel kavelstudie gepresenteerd. Met de stichtingskosten en de kavelstudie is het vrij snel mogelijk om de juiste locatie te kiezen die afgestemd is op de klantwens en het beschikbare budget.

Wanneer een stichtingskostenoverzicht een haalbaar plaatje laat zien gaat de verdere uitwerking beginnen met het maken van een voorlopig ontwerp en een raming.
De planontwikkelaar is na het presenteren van de stichtingskosten, de spin in het web; hij stuurt het proces aan en stemt de verschillende stromen in het proces af. Het web bestaat in dit vroege traject uit de klant, architect, constructeur, adviseurs op verschillende vlakken, eventueel belegger, leveranciers, calculatie en de bouwplanning.
Voor de calculatie worden plancoördinatoren aan het team toegevoegd. Daarnaast wordt het team bij de architecten aangevuld door technisch projectleiders en tekenaars. Stuk voor stuk bouwkundig specialisten die ingezet worden bij projecten voor “hun” specifieke klantgroep.


Opbouw stichtingskosten

Laten we de stichtingskosten eens analyseren. Grofweg kunnen we deze verdelen in:

 • Grondkosten (grondprijs, rente over grond, etc.)
 • Bouw- en woonrijp maken (evt. slopen, aanleg wegen, etc.)
 • Engineeringskosten (architect, constructeur, adviseur)
 • Bouwkosten
 • Diverse kosten (notaris, nutsbedrijven, openbare voorzieningen, etc.)
 • Financieringskosten (bouwrente, hypotheek kosten, bankgaranties)
 • Ontwikkelkosten

De twee belangrijke componenten, met de grootste invloed op de uiteindelijke prijs, zijn grondprijs en bouwkosten.