West Friesland Betonvloeren gebruikt grootste betonpomp van Nederland

West Friesland Betonvloeren gebruikt

grootste betonpomp van Nederland

West Friesland Betonvloeren uit Obdam heeft op Maandag 8 mei de grootste betonpomp van Nederland gebruikt om maar liefst 63 meter lengte uit de giek en een “Jip”gebruikt om de 80 meter hangend 730 M3 te verpompen! De betonverwerker uit Obdam/Heerhugowaard deed deze opdracht voor betonbouwer Zonneveld uit Heemskerk

OFFERTE KLIK HIER

Zonneveld uit Heemskerk betrouwbare partner in bouwen.

Bouwbedrijf R.G. Zonneveld bv is uw uitgesproken goede partner bij het bouwen aan projecten waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid onontbeerlijk zijn.Met een efficiënte planning en perfecte timing (LEAN) loopt uw bouwproject zoals gepland en binnen de kaders zoals die zijn afgesproken.Ze zijn gespecialiseerd in beton- en staalwerk. Bekijk enkele voorbeelden van recent gerealiseerde bouwprojecten.

grootste betonpomp van Nederland
grootste betonpomp van Nederland

De grootste betonpomp is er één van de vele beton- en mixerpompen die West-Friesland gebruikt. West Friesland gebruikt ook vaak een hallenpomp van Putzmeister met een giek van 31 meter lang. Deze M31 pomp blijft buiten staan en bereikt met de goed bestuurde giek elke hoek van een halvloer. Goede besturing betekent in dit geval dat de giek bijvoorbeeld een meter van het plafond blijft en dat de stortslang op de gewenste hoogte boven de vloer hangt. Zo vermindert de kans op beschadigingen en kan West Friesland vloeren een betere kwalitiet leveren en de werkomstandigheden voor de betonstorter is beter.

grootste betonpomp van Nederland
grootste betonpomp van Nederland

Kenmerkten is ook de keuze voor de M63 betonpomp.De betonpomp met ‘s lands langste giek. Deze betonpomp kan vanaf één plek vaak een hele locatie bestrijken. De opdrachtgever hoeft dan voor de betonmixers maar één aanrijroute te reserveren. Afhankelijk van de reikwijdte en de positie van de giek vergt de machine voor het afstempelen dikwijls niet meer ruimte dan de kleinere betonpompen M42 of de M52. De nieuwe M42  verpompt het beton via een giek met vijf in plaats van vier delen. Met het extra element is de giek makkelijker te transporteren. De verbeterde giek is ook stabieler; dat loont vooral bij de aanleg van verdiepingsvloeren.

grootste betonpomp van Nederland

West Friesland besloot de grootste pomp te gebruiken omdat ‘de bouw’ vraag

om een betonpomp met een zo lang mogelijke giek vraagt. Bijvoorbeeld omdat bouwplaatsen steeds moeilijker toegankelijk worden. En betoncentrales kunnen op elk moment via internet een mixerpomp reserveren. Het nieuwe materieel vermindert ook de kans op storingen. De vraag naar groot-groter-grootst betekent niet dat de betonpomper alleen grote werken aanneemt, benadrukt Richard Faber. Ook voor kleine(re) projecten is een giek- of mixerpomp volgens hem vaak een uitkomst.