Welke isolatie onder de betonvloer

Welke isolatie onder de betonvloer?

Isolatie betonvloer: welke isolatie past het beste onder een betonvloer? Net zoals bij een keramische vloerafwerking moet je bij een gevlinderde woonbetonvloer voldoende aandacht besteden aan isolatie. Door het niet isoleren van je vloer gaat er namelijk heel wat energie verloren en zal je strakke betonvloer erg kil aanvoelen. Schuimbeton is een uitstekend materiaal om je betonvloer mee te isoleren. Schuimbeton gebruik je bijvoorbeeld als je kiest voor een woonbetonvloer. Maar ook onder andere  betonvloeren is een schuimbetonlaag een uitstekende optie.

Wilt u vrijblijvende offerte aanvragen? KLIK HIER

Isolatie betonvloer: de vloeropbouw met schuimbeton

Voor een volwaardige vloeropbouw van een gevlinderde betonvloer moet je rekening houden met een totale dikte tussen de 7 en 25 centimeter. Dit gemeten vanaf de schuimbetonvloer of drukvaste isolatie-ondergrond. Na het plaatsen van de afvoerleidingen en elektriciteitsleidingen wordt de schuimbetonvloer aangebracht op dichte folie . Deze schuimbetonvloer is minimaal 25 en bij voorkeur 60 centimeter dik. Als ander isolatiemateriaal kan gekozen worden voor PUR of harde isolatieplaten. Wegens de grote druksterkte van beton worden drukvaste isolatieplaten aangeraden. De uiteindelijke afwerkingslaag in beton komt gewapend op de isolatie na het leggen van een PE-folie en moet minimum 8 centimeter dik zijn. Wens je de flexibeton te gebruiken met vloerverwarming dan reken je best op een dikte van 10 à 12 centimeter.

Voor meer informatie over een schuimbetonvloer in combinatie met een woonbetonvloer kijk je op www.schuimbetonvloer.nl.Voor woonbeton zelf kijk je op www.woonbetoninterieur.nl.

isolatie onder de betonvloer
isolatie onder de betonvloer

De voordelen van vloerisolatie

Aangezien warmte stijgt is de vloer altijd het koudste oppervlak in je woning. Wanneer er geen isolatie voorzien wordt zal de ruimte ter hoogte van het vloerniveau nooit volledig op temperatuur komen waardoor er een temperatuurverschil van meer dan 5 graden kan optreden. Dit is bijzonder onaangenaam en zal er voor zorgen dat je de verwarming veel intensiever moet gebruiken om hetzelfde comfort te bereiken dan een goed geïsoleerde betonvloer.

Prijzen vloerisolatie voor betonvloeren

Voor het laten plaatsen van een schuimbetonvloer of isolatieplaten mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 20 euro per vierkante meter. Meer informatie over vloerisolatie vind je ook terug op de website www.schuimbeton.info. Op deze site kun je ook vrijblijvend offertes aanvragen voor het plaatsen van vloerisolatie voor betonvloeren.

Welke isolatie onder de betonvloer
Welke isolatie onder de betonvloer
isolatie betonvloer
isolatie betonvloer