schuimbeton test zeer goed gelukt

 

 

Schuimbeton test zeer goed gelukt

Hoe onderhoud ik een woonbetonvloer?

offerte schuimbeton KLIK hier

Meer info over schuimbeton  KLIK Hier

De ondervloer/matriaal onderde  schuimbetonvloer geregeld heel nat maken is de manier om vocht intrekken te voorkomen .Nu hoef je bij deze methode geen los zand,puin en vuil meer te verwijderen. Beter is het wel!

schuimbeton-test
schuimbeton-test

 

Moet de ondervloer vlak zijn?
Dit hangt er mede van af wat voor betonvloer er overheen gaat,hoe intensief een vloer gebruikt wordt en waarvoor.

 

schuimbeton-test
schuimbeton-test

 

Schuimbeton op puin

Een constructie is schuimbeton is bovenop puin. Puin is van bijvoorbeeld van te voren gestort (afval)materiaal, waarmee de lege holten in werk gevuld worden en kunnen worden gevuld. Een uitstekende toevoeging hierbij is schuimbeton, die de resterende kieren en holten vult. Daarnaast zorgt schuimbeton voor flexibiliteit in de algehele draagkracht van de constructie.  Hier biedt schuimbeton  een oplossing.

 

Woonbetonvloer op de schuimbetonvloer de manier ?

Een woonbetonvloer is aan te raden om op de schuimbetonvloer te storten minimaal 7 cm dik de woonbetonvloer de eerste maand wekelijks te behandelen om een goede bescherming tegen vuil en vochtvlekken op te bouwen. Daarna de betonvloervloer naar behoefte .
Een opfrisbeurt kan plaatsvinden als de vloer er schraal uitziet, of niet meer volledig schoon te krijgen is met behulp van de zeep. Het eerste jaar moet de woonbetonvloer vaak een keer extra in de onderhoud beurt geven. Hoe vaker de woonbetonvloer behandeld is, hoe langer de tijd tussen twee opfrisbeurten wordt.

 

Kan een betonvloer plaatselijk opgefrist worden?
Ja, dat kan. Slijtgevoeliger plekken, bijvoorbeeld bij deuren, in de keuken of voor meubels, kunnen plaatselijk gehandeld worden  daarna opnieuw in de onderhoudsolie worden gezet.

 

Kan ik mijn woonbetonvloer ook een basisbehandeling geven met zeep?
Nee, dat is niet aan te raden.

Voor een basisbehandeling neem contact op met ons

 

Kan ik mijn woonbetonvloer op schuimbeton ook onderhouden met WOCA producten?

Ja dat kan, hardwaxvloeren kunnen normaal gereinigd worden met WOCA Natuurzeep. Breng de zeep licht vochtig aan, dus niet te nat. Hardwaxvloeren zijn niet zo ademend als een olievloer en mogen daarom minder nat afgenomen worden. Wilt u de vloer opnieuw in de olie zetten dan kunt u de vloer eerst schrobben met een groffe (groene) pad in combinatie met WOCA Intensiefreiniger, om de oude waxlaag te verwijderen. Daarna kan WOCA Onderhoudspasta aangebracht worden. WOCA Onderhoudsolie kan niet altijd goed in het hout dringen bij hardwaxvloeren, dus wij raden af om dit product hierop te gebruiken.

 

Let op: het is verstandig om eerst altijd even een test te doen om te zien of de Onderhoudspasta goed hecht na het reinigen. In een heel enkel geval kan Onderhoudspasta niet gecombineerd worden met de bestaande afwerking. Win eerst advies in bij uw vakhandel of neem contact met ons op.

 

Mijn vloer vertoont strepen van verschoven meubels en ziet er “wolkerig” uit

Bij het dweilen van een WOCA olievloer is het belangrijk dat u in eerste instantie voldoende zeepwater aanbrengt op de vloer, zodat de vetten van de zeep in het hout kunnen trekken. Wij adviseren om hiervoor een swepmop te gebruiken. Nadat u de zeep al schuimend heeft aangebracht mag deze even kort intrekken, zodat de vetten van de zeep ook echt in het hout kunnen trekken. Daarna moet u de vloer droogdweilen met een goed uitgewrongen zeepmop. Laat de vloer licht vochtig opdrogen en u zult zien dat de vloer er na iedere zeepbeurt beter uit gaat zien.

Klik hier voor een instructievideo.

 

Bij gebruik van een vlakmop of andere apparaten waarmee je de aangebrachte hoeveelheid zeepwater moeilijk kunt doseren, wordt vaak te droog gedweild, waardoor de vloer alleen maar een beetje vettig wordt van de cocos-en sojavetten van de zeep. Hierdoor ontstaat al snel een “wolkerig” effect op de vloer en wordt er niet echt gereinigd. Bij het verschuiven van een stoel zie je dan steeds meer glimstrepen in de zeeplaag.  Vaak is het al voldoende om de vloer een á twee maal op de juiste wijze te dweilen, om weer een mooie vloer te krijgen.

 

Het is ook niet verstandig heel nat te dweilen en daarna niet na te drogen. Hierdoor ontstaat ook een te dikke laag zeep op de vloer, waardoor de vloer er vlekkerig en streperig uit gaat zien. Om deze laag te verwijderen is het vaak raadzaam om de vloer een keer met Intensiefreiniger te ontvetten en dan de vloer weer op de juiste manier te gaan dweilen. Mocht de vloer na de behandeling met Intensiefreiniger schraal oogen, dan kan eerst weer Onderhoudsolie aangebracht worden.